MKCN Clubverslag mei 2019

  • 0

MKCN Clubverslag mei 2019

Category : Clubverslagen 2019

Maandag 13 mei 2019

Aanwezig :  14 leden

HET PROGRAMMA

Kees Ros was deze avond de gastvoorzitter. Kees trapte af met een vlammend betoog voor en een dringende oproep om naar het a.s. Dutch Festival of Magic te gaan. Het wordt niet alleen groot maar ook groots met heel veel klinkende buitenlandse namen, goochelaars die je anders misschien alleen maar op een FISM ziet. Er komen zo’n twintig dealers. Op donderdag kan je gratis een hoop goochelactiviteiten meemaken en voor slechts € 17,50 heb je een galakaart waarin Scott & Muriël optreden, een nieuwe black art act van Dion en met zo’n tien toneel acts waarbij de jongeren “uit de hele wereld” (onder 19 jaar) zullen strijden om de Hans Klok Trophy. Hanna uit Japan is als gast aanwezig en Luna uit Zuid Korea zal de gala avond afsluiten. De jury voor de HK Trophy zal bestaan uit Boris Wild, Andrea Baioni, Vadim Savenkov en Manro & Loïs.

De jury voor het DfoM zal bestaan uit Fl!p, Victor Mids & Oscar Verpoort, Sittah en Ferry (uit GTST). Er is buitenlandse deelname uit – o.a. – Taiwan, China, VS, Oekraine, Rusland, VK etc.

Voor de MKCN nemen aan de wedstrijden deel: Janse Heijn, Luka $ Espen, Tim Horstink en Hans Klik, terwijl onze eigen Reynier als rekenmeester zal fungeren tijdens het concours.

Rob & Emiel en Lodewijk de Widt nemen ook deel aan het concours omdat dit voor hen een prequalificatie voor het FISM 2021 in Quebec op kan leveren.

Janse heeft tot slot nog twee mededelingen:

– goochelaars.com is opnieuw “in de lucht

– Douwe heeft de meeste (MKCN) stemmen gekregen voor zijn kandidatuur voor president van de NMU; op 30 mei zal het AB in Ede daar over stemmen.

DE ACTS

Daarna begon het goochelgedeelte van de avond en kondigde Kees Reynier aan. Reynier liet eerst een kaart trekken, terug in het spel en grondig schudden. Daarna werd het spel met de beeldzijde naar beneden op een tafeltje uitgespreid en met een krant afgedekt. Toch wist Reynier, geblinddoekt en wel, met een scherp mes de getrokken kaart als enige aan het mes te rijgen. (Roberto Giobbi: Stand-up Card Magic).

Jan Over kreeg vervolgens de gelegenheid om een aantal goochelspullen die nog van zijn vader geweest waren te tonen. Ook al beschikt de MKCN over een groot collectief goochelgeheugen, van lang niet alle apparaten was duidelijk wat daarvan de bedoeling was.

Vervolgens was Kees zelf aan de beurt. Kees kwam op met een schatkistje waarin een halve act bleek te zitten. Een duel tussen de De snaterende Arend en Heineken 0,0% voltrok zich voor onze ogen. Het eind effect: een intrigerende wisseltruc die , zelf voor ons goochelaars, niet eenvoudig te doorgronden was.

Janse had inmiddels ook de smaak te pakken gekregen en vertoonde zijn “moeilijkste truc”. In het kort: een mooie versie van de Zwei Männer Trick a.k.a. Cards Across, zonder truc kaarten en met een aardige twist (het forceren van het getal drie m.b.v. een force card).

Na de pauze gaf Fl!ip een workshop over zijn eigen unieke kaartgrepen. Fl!ip zal daar over enige tijd in een soort levenswerk (althans zijn leven als cardician  betreffende) over publiceren, in boekvorm en met DVD’s. Het betreft meer dan 100 unieke kaartgrepen, dus de productie van dit werk is een heidense klus dan wel monnikenwerk. Er werd naarstig geoefend op palmage technieken en de toepassingen daarvan.

!!!!Nota Bene!!!:

Volgende bijeenkomst: noteer en reserveer  in uw agenda alvast 17 juni! en niet zo als gewoonlijk de tweede maandag van de maand. Dit i.v.m. Pinksteren.

Weesp, 14 mei 2019

De secretaris 

BESTUUR   MKCN

Voorzitter: Janse Heijnl, tel. 06 5538 3139 , mail jheijn@gmail.com

Secretaris: Douwe Swierstra, tel. 0294-266998, mail swierstra@planet.nl

Penningmeester: Tjeerd Piso, tel. 0343-573828, mail  piso@planet.nl

Tweede secretaris: Kees Ros, tel. 0318-624161, mail c.ros@chello.nl 

CONTRIBUTIE

Deze is voor jeugdleden € 65,- per jaar en € 100,-  per jaar voor seniorleden.

Jeugdlid is men tot en met het hele jaar waarin hij/zij 18 jaar oud wordt.

U kunt uw contributie overmaken op rekening NL38INGB0000120004 ten name van de Magische Kring Centraal Nederland te Wijk bij Duurstede.