MKCN NIEUWS

GELUKKIG NIEUWJAAR!

1 januari 2021

De Magische Kring Centraal Nederland wenst alle goochelliefhebbers een gelukkig en gezond 2021!

Afgelopen jaar was voor veel leden een beproeving. We hebben een hoop moeten laten in een poging om iedereen gezond te houden. Desondanks waren er ook een paar leuke dingen om op terug te kijken: zo hebben we een hoop nieuwe MKCN-tutorials op de website gekregen, hebben we kunnen genieten van een geslaagd zomerseminar en hebben we zowel fysiek als digitaal een hoop mooie acts gezien.

Ons goede voornemen is om van 2021 een gezellig en magisch clubjaar te maken. We gaan er voor te zorgen dat er voor alle leden – jong en oud, amateur of professional – wat te leren en te genieten valt!

BOEK OVER FRED KAPS VERTELT LEVENSVERHAAL UTRECHTSE MEESTER

1 november 2020

Oud clublid Michel van Zeist brengt dit jaar een prachtig boek uit over drievoudig wereldkampioen Fred Kaps!

Fred Kaps (1926-1980) wordt gezien als de grootste goochelaar aller tijden. Ter ere van zijn veertigste sterfdag schreef Michel van Zeist een boek over deze drievoudig wereldkampioen goochelen. In Fred Kaps, meestergoochelaar haalt hij herinneringen op met onder anderen dochter Barry Schatz-Bongers en collega Flip Hallema. Ook de gezichten van de Nederlandse goochelkunst – Hans Kazàn, Hans Klok en Victor Mids – delen hun kijk op Kaps en geven hun visie op magie.

Met toestemming van de familie van Fred Kaps schetst MKCN-lid Michel van Zeist het leven van de magiër in een baanbrekend boek. Hiervoor kreeg hij ongelimiteerde toegang tot het archief van de goochellegende zelf. Een exclusief kijkje in het leven van een unieke artiest: Fred Kaps, meestergoochelaar!

FRED KAPS, MEESTERGOOCHELAAR bevat meer dan 250 pagina’s, is full colour, hard cover en geschreven in de Nederlandse taal. Je kunt het boek bestellen bij deze Nederlandse goochelwinkels:

Dynamite Magic

Magicshop

DIGITAAL JEUGDWEEKEND GROOT SUCCES!

18 oktober 2020

Het jeugdweekend is een goochelkamp dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Nederlandse Magische Unie. Het geeft jongeren uit Nederland én Beglië de gelegenheid om op een gezellige en intensieve manier met goochelen bezig te zijn. Na zo’n weekend komen jongeren thuis met een hele hoop nieuwe trucs en kennis over de goochelkunst.

Hoewel dit weekend normaal gesproken het format heeft van een goochel-kamp, heeft de NMU vanwege de corona-crisis besloten om deze editie digitaal te laten plaatsvinden. Hoewel een fysiek goochelkamp natuurlijk veel uitgebreider en gezelliger is dan een digitale versie van zo’n weekend, was er toch genoeg om te leren en te beleven. Zo waren zowel meervoudig Nederlands Kampioen jongleren Niels Duinker, wereldkampioen Illusionisme Marcel van Kalisvaart en de Grand Prix winnaars van het NK 2019 – Rob en Emiel – bereid om workshops te geven aan de jeugd.

Het verheugd ons zeer dat ook de MKCN goed vertegenwoordigd was. Meer dan de helft van onze jeugdleden deed mee! Voorzitter Janse Heijn en oud-lid Michael Divano hebben het weekend bovendien verrijkt met leuke workshops. De MKCN wil alle vrijwilligers, sponsoren en organisatoren dan ook hartelijk bedanken voor dit goochelkamp.