Jeugdafdeling

Jeugdafdeling MKCN-goochelaars
Goochelen bij jongeren wordt steeds populairder. Niet gek, want er is steeds meer aandacht voor de magische wereld. Zo zijn er op tv veel programma’s over goochelen. De MKCN heeft sinds 2008 een jeugdafdeling opgericht. Momenteel zijn er 20 actieve jeugdleden die eens in de maand samenkomen.

Hoe ziet een clubavond eruit?
Iedere les beginnen we met het “Rondje rond de tafel”. Tijdens deze ronde tonen de leden wat ze (thuis) geleerd hebben. Ook gaan we in op de actuele gebeurtenissen in de goochelwereld.

De nieuwste leden worden apart gezet en krijgen basistechnieken te zien en aangeleerd.De rest wordt soms opgedeeld in groepjes en krijgt les in goochelonderwerpen die de jeugd zelf aangeeft om te leren. Eens in het half jaar neemt het jeugdbestuur een enquête af om er achter te komen wat de jeugd wil leren. Ook besteden we aandacht aan het maken van een act. Hier helpen professionele goochelaars mee met de act-coaching.

Wanneer zijn de bijeenkomsten?
Elke 2e maandag van de maand. Om 18.30 uur begint de clubavond voor de jeugd en deze eindigt om 20.00 uur.

Waar?
Buurthuis De Beatrix
Prinses Beatrixlaan 2
3554 JK Utrecht

Het basislesmateriaal
De meeste leden van onze club hebben een tas of koffertje vol goocheltrucs. Dit is niet per se nodig, want we zorgen altijd voor basislesmateriaal wat de leden mogen lenen tijdens de clubavond. Zodra je lid wordt krijg je GRATIS een basisgoochelmateriaal!

Speciaal voor de jeugd georganiseerde goochelactiviteiten
De Nederlandse Magische Unie besteedt ook veel aandacht aan de jonge goochelaars. Daarom organiseert de NMU leuke activiteiten voor deze NMU-leden.

NMU-Jeugdweekend
De Nederlandse Magische Unie organiseert elk jaar in Lunteren (bij Ede) een goochelweekend vol workshops over goochelen, illusies en magie.
Beroemde en minder beroemde goochelaars zullen tijdens het goochelweekend de jeugdleden begeleiden bij het verbeteren van techniek en presentatie.
Naast het leuke en leerzame programma is er ook tijd voor het vrij goochelen, film kijken en dramaspelletjes. Het zijn dus echte doe-weekenden, waarbij rekening wordt gehouden met het niveau van de deelnemers.

Het goochelweekend is bedoeld voor (kandidaat)jeugdleden van de Nederlandse Magische Unie van 8 tot en met 18 jaar. Niet-leden, die al goochelen, kunnen alleen worden geaccepteerd als er nog plaatsen zijn.

Voor meer informatie voor het eerst volgende jeugdweekend klik hier. (Link opent in een nieuw tabblad.)

NMU-juniorenconcours (NK Junioren goochelen)
De Nederlandse Magische Unie organiseert elk jaar in Meppel het NMU-Juniorenconcours met goocheldealers, kampioenschappen en veel gezelligheid.

Voor meer actuele informatie klik hier. (Link opent in een nieuw tabblad.)

 

Download hier alle informatie in PDF