Jeugdafdeling

Hier leer je pas écht goed goochelen​

Junioren

Goochelen bij jongeren wordt steeds populairder. Niet gek, want er is steeds meer aandacht voor de magische wereld. Zo zijn er op tv veel programma’s over goochelen. De MKCN heeft sinds 2008 een jeugdafdeling voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar. Er zijn gemiddeld 10 actieve jeugdleden die eens in de maand samenkomen.

Bijeenkomsten

De MKCN-junioren komen elke 1e maandag van de maand van 18.30 – 20.00 bij elkaar in Buurthuis de Beatrix in het Vorstelijk Complex, Utrecht Zuilen. Tijdens deze bijeenkomsten splitsen we de deelnemers op in een beginners-groep en een gevorderde groep. Beide groepen gaan dan aan de slag met nieuwe trucs en manoeuvres. Aan het eind van de avond komen de groepen weer bij elkaar om te laten zien wat ze hebben geleerd.

Oudere jeugd kan – met toestemming van de ouders – ook aan (een del van) de bijeenkomst van de volwassenen meedoen (die aansluitend plaats vindt).

Het basislesmateriaal

De meeste leden van onze club hebben een tas of koffertje vol goocheltrucs. Dit is niet per se nodig, want we zorgen altijd voor basislesmateriaal wat de leden mogen lenen tijdens de clubavond. Zodra je lid wordt krijg je gratis een doosje met goochelmateriaal om mee aan de slag te gaan! Daarnaast krijgen nieuwe jeugdleden ook een ‘MKCN-goochelpaspoort’ waarmee ze bij kunnen houden welke trucs en geheime technieken ze machtig zijn. Van veel behandelde effecten en technieken zijn instructie-filmpjes (tutorial) gemaakt. Deze kun je vinden op een beveiligde pagina ‘tutorials’ van deze website.

NMU-Jeugdweekend

De Nederlandse Magische Unie organiseert elk jaar in Lunteren (bij Ede) een goochelweekend vol workshops over goochelen, illusies en magie.
Beroemde en minder beroemde goochelaars zullen tijdens het goochelweekend de jeugdleden begeleiden bij het verbeteren van techniek en presentatie.
Naast het leuke en leerzame programma is er ook tijd voor het vrij goochelen, film kijken en dramaspelletjes. Het zijn dus echte doe-weekenden, waarbij rekening wordt gehouden met het niveau van de deelnemers.

Het goochelweekend is bedoeld voor (kandidaat)jeugdleden van de Nederlandse Magische Unie van 8 tot en met 18 jaar. Niet-leden, die al goochelen, kunnen alleen worden geaccepteerd als er nog plaatsen zijn. Voor meer informatie voor het eerst volgende jeugdweekend klik hier. (Link opent in een nieuw tabblad.)

NMU-juniorenconcours (NK Junioren goochelen)

De Nederlandse Magische Unie organiseert elk jaar het NMU-Juniorenconcours met goocheldealers, kampioenschappen en veel gezelligheid. De afgelopen jaar was dat vaak in het schitterende goocheltheater van Manro in Meppel. Bij elke editie doen er wel een paar MKCN-ers mee en die scoren vaak ook erg hoog. Zo hebben onze jeugdleden Michael van Straelen, Hans Klik en het duo Espen & Luca allemaal een keer de eerste plaats behaald. Jeugdleden die aan deze wedstrijd mee willen doen bieden we altijd coaching aan, zodat ze zo goed mogelijk voorbereid zijn. Zelfs als je niets wint is het NK-junioren nog steeds een zeer leerzame ervaring.

Voor meer actuele informatie klik hier. (Link opent in een nieuw tabblad.)1

BEKIJK HIER EEN VIDEO OVER ONZE JUNIORENAFDELING: