Een passie voor de goochelkunst vormt het hart van onze club...

“Amateurs en professionals komen samen om van elkaar te leren”

Onze afdeling voor volwassenen bestaat uit een gevarieerd gezelschap met zowel (semi)professionals als amateurgoochelaars van 18-100 jaar oud. Hoewel we ons voornamelijk bezig houden met verschillende disciplines binnen de goochelkunst, worden er door enkele leden ook gerelateerde kunstvormen beoefend. Denk hierbij aan ballonnen vouwen, buikspreken en jongleren.

De MKCN heeft een zeer open karakter – zeker voor een goochelclub. Waar veel goochelverenigingen de deur op slot houden en slechts met mondjesmaat nieuwe leden toelaten mag bij de MKCN iedereen een keertje komen kijken en hebben alle volwassenen die geïnteresseerd zijn in goochelen het recht om voor te goochelen (auditie te doen). Je hoeft echt niet op top niveau te goochelen om toegelaten te worden; veel belangrijker is een oprechte passie voor de goochelkunst en dat je een beetje bij de rest van het gezelschap past.

Tijdens de ledenavonden ligt de nadruk écht op het goochelen. Er wordt dus niet vergaderd en eventuele mededelingen worden per mail aan de leden gestuurd en/of verwezen naar de NMU website voor actuele informatie, zodat de gehele avond in het teken staat van het praktisch goochelen. De ledenavond wordt sinds 2016 voorgezeten door een ‘gastvoorzitter’: een lid de avond in goede banen leidt. Tijdens het eerste gedeelte vertonen leden hun nieuwste trucs en wordt er vaak een mini-lezing gehouden. Tijdens het tweede gedeelte worden de trucs in een jamsessie besproken onder het genot van een drankje.

Eén van de doelstellingen van de MKCN is de leden diverse routines/effecten te laten zien, deze, indien geoorloofd, uit te leggen (want we zijn een vereniging om te leren van elkaar) en vooral positieve feedback te geven voor een optimale presentatie. Van elke bijeenkomst wordt door de secretaris een (meestal onderhoudend) verslag gemaakt, dat vaak een dag later al onder de leden verspreid wordt.

Lid Kees laat een zelfbedachte goochelact met vloeistoffen zien.
Oud-secretaris Wim heeft al een paar leuke observaties op papier gezet voor het verslag.