Over ons

De Magische Kring Centraal Nederland is een actieve vereniging van magic entertainers die maandelijks een clubavond houdt in De Bilt. Deze goochelclub is opgericht in 1962, is aangesloten bij deNederlandse Magische Unie (NMU) en heeft ook een jeugdafdeling.

De leden van de MKCN vormen een zeer gevarieerd gezelschap: goochelaars, ballonvouwers, clowns, buiksprekers, steltlopers en mentalisten.Elke tweede maandag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) houdt de MKCN een bijeenkomst voor leden. De MKCN-goochelaars verzorgen dan optreden voor hun vakgenoten. Vaak ontstaan er naar aanleiding van de acts leuke en leerzame discussies waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Ook komt het voor dat (beroeps)goochelaars van buiten de MKCN worden uitgenodigd om een avond te verzorgen. Het formele deel van de avond bestaat uit twee blokken van 45 minuten: van 20.15 tot 21.00 uur en van 21.15 tot 22.00 uur. Daarvoor en daarna zijn er voor de leden ruime mogelijkheden om te netwerken en trucs en ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomsten van de MKCN worden als gezellig, inspirerend en leerzaam ervaren. Vrijwel alle goocheldisciplines zijn vertegenwoordigd.

Het ledenbestand van de MKCN vertoont een grote diversiteit aan goochelaars: jong en oud, onervaren en ervaren, amateurs en professionals. Die bijzondere mix draagt ertoe bij dat de bijeenkomsten levendig en dynamisch blijven. De leden hebben in ieder geval één gemeenschappelijk kenmerk dat hen bindt: een warme belangstelling voor de beoefening van de goochelkunst.

MKCN dagelijks bestuur

Later toevoegen…

MKCN Jeugdbestuur

Jordi IJzerman (j.ijzerman@goochelcubmkcn.nl)
Kevin Ike (k.ike@goochelcubmkcn.nl)