Nederlandse Magische Unie

De Magische Kring Centraal Nederland is aangesloten bij de Nederlands Magische Unie (‘NMU’) – de landelijke organisatie voor goochelaars. Deze stichting zet zich in voor het promoten van de goochelkunst in Nederland en is verantwoordelijk voor het organiseren van congressen en de Nederlandse Kampioenschappen. De NMU is op haar beurt weer aangesloten bij de Internationale goochelorganisatie FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magique), die de wereldkampioenschappen faciliteert.

Als je lid wordt bij onze vereniging wordt je automatisch lid van de NMU. Je krijgt dan een NMU-ledenpas waarmee je 10% korting krijgt bij de twee grootste goochelwinkels van Nederland. Daarnaast krijg je toegang tot het online vakblad van de NMU: de Informagie en je krijgt korting op de toegangsprijs voor congressen en kampioenschappen.

Als vereniging organiseren we met regelmaat NMU-bijeenkomsten. Zo was de MKCN de drijvende kracht achter verschillende landelijke congressen, waaronder de GiGaGoocheldag. Voorheen organiseerden wij ook jaarlijks een nieuwjaarsborrel. Onze intentie is om deze vanaf 2021 weer nieuw leven in te blazen.