Nederlandse Magische Unie

De Magische Kring Centraal Nederland is aangesloten bij de Nederlands Magische Unie (‘NMU’) – de landelijke organisatie voor goochelaars. Deze stichting zet zich in voor het promoten van de goochelkunst in Nederland en is verantwoordelijk voor het organiseren van congressen en de Nederlandse Kampioenschappen. De NMU is op haar beurt weer aangesloten bij de Internationale goochelorganisatie FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magique), die de wereldkampioenschappen faciliteert.

Als je lid wordt bij onze vereniging wordt je automatisch lid van de NMU. Je krijgt dan een FISM/NMU-ledenpas waarmee je in een aantal goochelwinkels in binnen- en buitenland korting krijgt. Daarnaast krijg je als MKCN-lid toegang tot het online vakblad “INFORMAGIE” van de NMU en je krijgt korting op de toegangsprijs voor goocheldagen, congressen en kampioenschappen.

Als vereniging organiseren we met regelmaat bijeenkomsten voor de hele NMU. Zo was de MKCN de drijvende kracht achter verschillende landelijke congressen en festivals, en Nederlandse kampioenschappen. Voorheen organiseerden wij ook om de twee of drie jaar een nieuwjaarsbijeenkomst. Onze intentie is om deze dag in de toekomst weer nieuw leven in te blazen.